Storytellers: Nina Röntynen

Nimi: Nina Röntynen
Erikoistuminen: yritysten edustuskuvat, hää-, vauva- ja lapsikuvat yksityisasiakkaille
Koulutus: Markkinointimerkonomi, meikkitaiteilija
Yhteystiedot: 
www.ninka.fi
Instagram: ninka_photography
FB: NinkaPhotography
LinkedIn: nina-röntynen

”On hienoa huomata, että kuluttajat luottavat tyyliini ja antavat ammattilaiselle vapaat kädet toteuttaa laadukkaan lopputuloksen. Kuvaa käytetään enemmän kuin koskaan. Kuluttajat haluavat ikuistaa itselleen tärkeät hetkensä ammattikuvaajan toteuttamana. Hinta ei ole ratkaiseva tekijä kuvauksissa vaan esteettinen lopputulos.”

Valokuvaajana olen vielä urani alussa, sillä aloin kuvata päätoimisesti vasta kolmisen vuotta sitten. Sitä ennen työskentelin meikkaajana ja kosmetiikka-alan maahantuojien palveluksessa. Lisäksi toimin kampaajana. Valokuvaus alkoi inspiroida minua, kun tarvitsin suunnittelemalleni Ninka-korusarjalle näyttäviä brändikuvia.

Nordic fire

“Studioni sijaitsee Lohjalla. Se on samalla näyteikkuna kaikkeen osaamiseeni, sillä perinteisen valokuvastudion lisäksi sen yhteydessä on myös kampaamo ja Ninka-korusarjani esittelytila.”

Ninka-korusarja kimmokkeena valokuvaukseen

Aluksi ystäväni ottivat kuvia koruistani, mutta innostuin itsekin valokuvauksesta. Menin Muurlan opistoon valokuvauksen monimuotolinjalle ja opiskelin myös Lohjalla Luksiassa media-alan opintoja. Opiskelen jatkuvasti valokuvaa alan kirjallisuudesta ja kuvaan paljon, sillä vain tekemällä oppii ja silmä harjaantuu löytämään hyviä kuvakulmia.

Inspiraatiota FIMAGEn koulutuksista

Olen osallistunut innokkaasti myös Fimagen järjestämiin koulutuksiin. Olen varmaan yksi ahkerimmista Fimagen kursseille osallistuneista valokuvaajista. Inspiroiduin todella paljon esimerkiksi Fimagen järjestämästä Veikko Kähkösen Chasing Inspiration -luennosta. Hän puhui paljon rohkeuden merkityksestä ja halusta toteuttaa omaa juttuaan. Hänen rehellinen esiintymistapansa sai minut vakuuttuneeksi, että olen itsekin tehnyt oikeita valintoja ja uskallan mennä kohti isompia projekteja.

Lohjan studio on osaamiseni showroom

Studioni sijaitsee Lohjalla. Se on samalla näyteikkuna kaikkeen osaamiseeni, sillä perinteisen valokuvastudion lisäksi sen yhteydessä on myös kampaamo ja Ninka-korusarjani esittelytila. Valokuvauksen ohella teen edelleen kerran viikossa kampaajan töitä, koska haluan pitää yllä myös ammattitaitoani kampaajana. Korujen suunnittelu on jäänyt nyt taka-alalle, sillä aika ei yksinkertaisesti riitä kaikkeen kiinnostavaan.

Häät -lehden kansi 1/2019

Mitä teen viiden vuoden kuluttua?

Elän tässä hetkessä enkä osaa ajatella eteenpäin, mitä teen esimerkiksi viiden vuoden kuluttua. Haluan kehittyä kuvaajana ja terävöittää omaa kuvaustyyliäni, jolla erottaudun kilpailussa muista kuvaajista. Olen mieleltäni esteetikko, joka hakee kauneutta kontrasteista ja persoonallisista piirteistä. Kuva on mielestäni kerronnallinen väline, joka tuo esille persoonallisen tarinan. Jokainen ansaitsee hyvät kuvat, olipa kyse sitten yksityishenkilöiden muotokuvista, yritysten edustuskuvista tai tuote- ja brändikuvista.

Asiakkaina yrityksiä ja yksityishenkilöitä

Kuvaan sekä yrityksille että yksityishenkilöille. Yritysasiakkainani on paljon pk-yrityksiä Lohjan lähiseudulta, useimmiten naisyrittäjiä, joille teen näyttäviä edustuskuvia. Työskentelen mielelläni pienten persoonallisten yritysten kanssa. He tarvitsevat fyysisten tuotteidensa tai palveluidensa visuaaliseen markkinointiin ideoita ja sparrausta, missä voin auttaa heitä. Pyrin ikuistamaan kuviini hetken, johon tuon kuvaustyylilläni ripauksen satumaista tunnelmaa. Olen luonteeltani esteetikko ja tykkään leikkiä väreillä ja valolla. Naisasiakkaiden kanssa on helppo työskennellä. Teen heille usein ennen kuvausta myös meikin ja kampauksen. Niitä tehdessäni voin samalla tutustua heihin paremmin ja varsinaisesta kuvaustilanteesta tulee vapautuneempi.

Myös kuluttajat arvostavat laadukasta lopputulosta

Teen myös hää-, vauva- ja lapsikuvauksia yksityisasiakkaille. Kuluttajat ovat usein tutustuneet jo portfoliooni ja osaavat kertoa sen perusteella, millaista kuvaa he haluavat. Joskus katselemme läpi kuvia ja kansioita, jos kuvausidea ei ole vielä hahmottunut. On hienoa huomata, että kuluttajat luottavat tyyliini ja antavat ammattilaiselle vapaat kädet toteuttaa laadukkaan lopputuloksen. Kuvaa käytetään enemmän kuin koskaan. Kuluttajat haluavat ikuistaa itselleen tärkeät hetkensä ammattikuvaajan toteuttamana. Hinta ei ole ratkaiseva tekijä kuvauksissa vaan esteettinen lopputulos.

“Kuvasin Häät-lehden tammikuun (2019) numeron kannen, joka oli samalla ensimmäinen kokonainen muotieditoriaalini.”

Häämuoti- ja kauneustuottaja

Oman yritykseni toimeksiantojen lisäksi toimin tällä hetkellä myös häämuoti- ja kauneustuottajana Häät-lehdessä. Se on tervetullutta vaihtelua omille toimeksiannoilleni, jotka voin toteuttaa usein hyvin itsenäisesti. Häät-lehden kuvausjärjestelyihini osallistuu paljon eri alan ammattilaisia, joiden kanssa on palkitsevaa suunnitella ja toteuttaa vaativia ja isoja kuvauksia.

Kuvasin Häät-lehden tammikuun (2019) numeron kannen, joka oli samalla ensimmäinen kokonainen muotieditoriaalini. Kuvaus toteutettiin pääosin luonnonvalolla. Kuvauspaikkana oli Your Day Design Studio Helsingissä. Työskentelen harvemmin ammattimallien kanssa, mutta tässä mallina toimi ihana Pihla Koivuniemi, joka on vuoden 2017 Miss Suomi -kilpailun 2. perintöprinsessa.

Kaikkein tärkeintä kuvauksessa on tiimin saumaton yhteistyö, nopeat vaihdot ja hyvä fiilis. Tässä kuvauksessa kaikki toimi todella hyvin. Stailauksesta vastasin yhdessä Häät-lehden päätoimittaja
Sari Yli-Salomäen kanssa. Meikeistä huolehti todella ammattitaitoinen meikkaaja Marja Nikkola. Myös kampaukset ovat hänen käsialaansa.

Lehtikuvaus kiinnostaa minua enemmänkin ja virittelen verkkoja myös muihin medioihin. Haluaisin päästä toteuttamaan jatkossa isompia toimeksiantoja niin median kuin mainostoimistojen kanssa.

Teksti: Olli Manninen